El conseller d’Interior ha presentat la nova campanya de prevenció d’accidents de trànsit centrada en el concepte Visió Zero.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, el director general de Difusió, Ignasi Genovès, i el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, ha presentat aquest dimecres, 13 de juliol, la nova campanya de conscienciació viària del Departament d’Interior: Tots tenim família. A la carretera, víctimes 0.

El conseller d’Interior ha presentat la nova campanya de prevenció d’accidents de trànsit centrada en el concepte Visió Zero

El conseller d’Interior s’ha mostrat molt satisfet amb la nova campanya d’anuncis: Altres anys hem vist les causes dels accidents com el mòbil o les distraccions. Ara ens hem centrat en els sentiments, en les emocions de persones anònimes que, sense saber-ho, comproven que els seus familiars o amics més íntims poden estar entre el recompte de les víctimes de trànsit. “Estic convençut – ha dit- que aquesta campanya ajudarà a salvar vides.

Jané ha posat d’exemple altres fites aconseguides en matèria de trànsit per justificar que la Visió Zero no és una utopia “l’any 2000 van morir a les carreteres catalanes 778 persones i l’any passat 231, un 70% menys. Segurament l’any 2000 ningú pensava que aquesta reducció era possible… però s’ha aconseguit” i ha afegit “Qui es podia imaginar fa uns anys que els cotxes gairebé anirien sols? Ara els cotxes poden detectar els vianants, aturar-se sols o frenar, anys enrere era impensable… però ja és una realitat.

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, durant la presentació ha destacat que “amb aquesta campanya volem transmetre que darrere de les xifres estadístiques d’accidents de trànsit hi ha persones i famílies que pateixen”. La responsable del Servei Català de Trànsit ha assegurat que “la Visió Zero no és una utopia” i ha afegit que “no podem acceptar ni individualment ni col·lectivament que hi hagi víctimes mortals a les carreteres”. Doménech ha posat en valor que els protagonistes de la nova acció comunicativa “no són actors ni ficció, són persones anònimes que ens transmeten les seves reaccions espontànies, emocions i sentiments”.

Jané: «Estic convençut que aquesta campanya ajudarà a salvar vides»

L’acte de presentació ha tingut lloc als cinemes Texas de Barcelona, localització en què s’ha realitzat el rodatge de la campanya, i també hi han assistit alguns dels protagonistes de la campanya.

El conseller d’Interior ha presentat la nova campanya de prevenció d’accidents de trànsit centrada en el concepte Visió Zero

L’acció publicitària per a la prevenció de sinistres viaris se centra en l’assoliment de la Visió Zero, un escenari en el qual no s’hagin de lamentar víctimes mortals ni amb seqüeles de per vida per sinistres viaris.

La campanya s’emetrà a televisió, ràdio, premsa, internet i cinema a partir d’aquest divendres, 14 de juliol. La difusió s’allargarà fins al 31 de desembre de 2017 i es reforçarà l’emissió durant els períodes festius, els quals registren una elevada mobilitat.

A més, les peces audiovisuals de la nova campanya de prevenció d’accidents es poden veure al Canal Youtube del Servei Català de Trànsit

Per a més informació veure dossier adjunt

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *